Arini masak dua2 pun pedas..
sumber : google
Macam selalu, aku amek gambar dari google. Aku tak sempat la nak amek gambo lunch aku sebab biasanya bila dah makan suku atau habis di makan, baru ingat nak update kat blog. tee heee..
Actually I insist to cook bening bendi (haaa,.. org jawa je slalu panggil bening2 nihh, bening tu macam rebus lah lebih kurang). Tapi sayur tu dah layu sgt sebab peti ais kat rumah baru servis, dia semangat sangat nak sejukkan semua mende dalam tu... tu yang cepat layu. So bendi2 tu harus di kukus dulu baru di sira dgn sambal.
Even both of them sambal, keli or ikan misai ni aku guna cili padi. terangkat!! hahahaha...
P/S : korang reti buat dumpling? aku nak try balik rumah nanti.. aku dah buat intinye. kulitnye je tak jadi sebab main hentam je bahannye pagi tadi. Setelah berjaya menggoogle, aku dah tau cne nak buat kulitnye. YES!
? kenapa tak pakai kulit popiah? sebab kulit popiah cepat kering... lagipun tak mencabarlah kan sebab intinye sangat mudah untuk di prepare..one more thing, I love HANDMADE.. ada masa aku update eh itu dumplig (itu pun kalau jadilah... hhahaha)
10 comments:
klu akak yang makan pedas2 nie bleh gie toilet berkali2....tapi suka jugak makan ikan keli sambat...terangkat..
@zaidah
samela kak.. perut kite bukan tahan sgt pun. hehe
bestnya ikan keliii. nyum3
@Mira R.
kan.. hehe.. the best ever..
wow nmpk sedap!
arghhhhh ! sedap nya ikan keliiiiii ~
nyumnyumm
@Meck
mmg sedap .. hehe
@auny aizie
ikan keli mmg terbaek kan
ramai sangat org ske makan keli sambal...tp sygnyer akak tak mkn ikan keli.... tekak akak tak leh terima tau....
@nadia ar-rumaisha
hehe.. kte phm.. in family pn kte je yg plg suke mkn ikan darat. yg penting tau cara nak hilang kan bau hanyir ikan tu. jalan terbaek beli kat pasar borong.. fresh. confirm bau takde.. :)
Post a Comment